Despre noi

Creat în 2009, Medicis Consult este un cabinet de consultanță specializat în recrutare în domeniul medical. Actvitatea noastra este de a valoriza profile de medici și personalul paramedical din țările Comunității Europene care doresc să lucreze în Franța (sau Belgia), și care au un proiect concret de instalare.

Context

Țările Comunității Europene sunt, prin tradiția medicala și  rigoarea sistemului lor universitar, surse de încredere de profesioniști in domeniul sănătății.

În plus, Directiva Europeană 2005-36-CE permite recunoașterea diplomelor medicilor membri UE în Franța și deschide dreptul de a exersa pentru medicii din aceste țări pe teritoriul francez.

în această atmosferă de totală libertate de mișcare și de muncă pentru medici și personalul paramedical european, Medicis Consult își propune să răspundă la două nevoi:

  1. Interesul tot mai mare al profesioniștilor europeni din domeniul sănătății care doresc să practice meseria într-un sistem de sănătate modern și performant

  2. O nevoie reala de personal competent pentru întregul sector medical francez

Misiune

Misiunea noastră este, în primul rand, de a oferi candidaților un proiect de viață și un suport garantat de-a lungul demersurilor administrative în Franța si în al doilea rând, de a propune clienților nostrii ( spitale publice, spitale universitare, clinici, consilii generale, centre de reeducare, case de îngrijire medicală …) profile competente în domeniul medical și în stăpânirea limbii franceze și profesioniști cu o dorintă reală de a se integra în sistemul de sănătate francez

Vă invităm să vizitati rubricile noastre « CLIENTI » & « MARTURII ».

Medicis Consult - Bureau rue Lhomond

Echipa

Jerome AUDRAN
Jérôme AUDRAN

Fondator – Directeur Asociat

Doctor in filosofie și un absolvent de master în "Management General Spitalicesc" , ESSEC, Jérôme a lucrat timp de mai mult de 10 ani în domeniul comunicațiilor și al recrutarii, precum și pentru mass-media on-line în diferite structuri, apoi ca și consultant independent. A predat timp de mai mulți ani, la Universitatea din Marne-la-Vallée, la Universitatea din Bobigny și în diferite școli. A fondat în 2009 MEDICIS CONSULT, cabinet în care deține în prezent funcția de director asociat.

Jerome vorbește fluent limba franceză și limba engleză.

Madalina CODICA
Madalina CODICA

Fondator – Directeur Asociat

Madalina este absolventă a Universitatii din Iași, unde a obținut un Master de Filologie și a universităților din Paris Sorbonne Nouvelle și Nanterre, unde a obținut un Master 2 în " Stiintele comunicarii". Ea a efectuat în 2008-2009, un stagiu de 6 luni in polul „sănătate” al firmei Riviere Consulting, înainte de a fonda, în 2009, Medicis Consult, firma in care deține funcția de director asociat responsabil de recrutare.

Madalina vorbește fluent limba română și franceză.

Bruno SCHMITT
Bruno SCHMITT

Asociat

Bruno este un medic specializat in psihiatrie. Cariera sa medicală în liberal a dus la dezvoltarea a numeroase proiecte inovatoare. Creatorul a mai multor clinici , viitoare casele de ingrijire medicală, el a fondat și condus mai multe spitale de zi pentru adulți / adolescenți și copii precum și un centru de criză pentru adolescenți. Bruno a fost director al mai multor instituții și președintele Consiliului de Supraveghere al unui grup privat de sănătate timp de 10 ani. El a aderat la functia publica spitalicească, în contextul legii HPST ca și clinician. Absolvent ESSEC, el a creat și gestionat numeroase firme de consultantă și expertiză in domeniul medical. S-a alăturat echipei Medici Consult ca partener în 2012.
Bruno vorbește fluent franceză și germană.

Irina GRIGORESCU
Irina GRIGORESCU

Consultat in recrutare

Irina are o diplomă în "științe politice", obținută la Facultatea de Drept a Universității din Sibiu (România), un Master 1 în "Științe Politice", obținut la Universitatea din Rennes 1 și un Master 2 "Limbi straine și comerț internațional ", susținut la Universitatea din Rennes 2. A lucrat în cadrul Departamentului de Afaceri Economice al Ambasadei României în Paris și a ocupat postul de Asistentă in resurse umane în cadrul CROUS Paris. S-a alăturat echipei Medicis Consult în 2012, ca și consultant în recrutare pe Italia si România.

Irina vorbeste fluent română, franceză și italiană.

Cristina MUSETESCU
Cristina MUSETESCU

Consultant în recrutare

Cristina a absolvit Facultatea de Drept a Universității din Sibiu (România) în "științe politice". A lucrat în Valencia (Spania), timp de 8 ani ca profesor pentru copiii cu dificultăți de învățare. S-a alăturat echipei Medicis Consult în noiembrie 2013 și deține funcția de consultant în recrutare pentru Spania.

Cristina vorbeste fluent limba română, spaniolă, engleză.

Ludivine-HITIER
Ludivine HITIER

Consultant pe dezvoltare comerciala

Ludivine detine o diploma in Istoria Artei obtinuta la Universitatea “Blaise Pascal” din Clermont- Ferrand.  A lucrat timp de 10 ani pe dezvoltare comerciala in diverse domenii, avand o abordare calitativa si de performanta in raportul cu clientii .

Timp de doi ani a lucrat in cabinetul Rivière Consulting in domeniul recrutarii in sectorul medical ca si consultant in relatia cu spitalele si diversele structuri de sanatate.

In 2015, a integrat cabinetul Medicis Consult in care ocupa functia de consultant pe dezvoltare comerciala.

Metodologie

Conceput ca o structură umană, Medicis Consult favorizează un contact direct cu candidatii și afisează un obiectiv distinct calitativ: ” Imbinarea proiectului de carieră al cadrelor medicale cu eficiența structurilor”

Selecționam medici și paramedici, cu un nivel bun de franceză si hotarâți la ideea de a se instala în Franța, acolo unde este cazul, cu familiile lor.

O atenție deosebită este acordată criteriilor anunțate de către candidați precum si cele ale structurilor sănătate, astfel încât profilurile pe care le oferim să se potrivească perfect cu nevoile reale ale spitalelor iar dorințele candidaților să fie îndeplinite – ceea ce rezultă este un angajament de integrare reusită.

Consultanțiii noștri de recrutare (din țările native ale candidatilor) contactează direct medicii interesați de o carieră în Franța, califică candidaturile (verificare diplome, competențe și nivel de limbaj), și monitorizează aceste candidaturi însoțind medicii pe tot parcursul procesului de recrutare și integrare.

 

Noi organizăm logistica de interviuri individuale în diverse structuri de sănătate (transport, găzduire, persoana de contact, etc.) pentru a valida potrivirea candidaților cu misiunea propusă.

Noi oferim, în cele din urmă, candidaților un suport în demersurile administrative (de înregistrare la Colegiul Medicilor), precum și o monitorizare de 6 luni după intrarea in post.

Valori

Voința Medicis Consult este de a găsi potrivirea perfectă între candidați și instituțiile medicale / colectivitațile locale, in respectarea deplină a fiecărei părți și în conformitate cu normele de etică și deontologie pentru această activitate, în care umanul deține un loc de frunte.

Așa am înființat un “Cod de deontologie”, pe care ne străduim să îl respectam cu scrupulozitate zi de zi.

Codul de deontologie

Obligatie de mijloace

Demersul Cabinetului face obiectul unei obligații de mijloace. Se angajează să pună în aplicare toate mijloacele de acord prin contract pentru a maximiza reusita misiunii. Succesul final se bazează pe o relație de încredere reciprocă și transparență între structura medicală sau colectivitatea locală și Cabinet.

Claritate si transparenta

Medicis Consult funcționează pe baza unei propuneri scrise care reformulează nevoia structurii de sănătate, definește conținutul și tipologia misiunii (încredințate exclusiv), și precizează condițiile contractuale. Candidații sunt, de asemenea, informati corect de ofertele care le sunt propuse, si sunt liberi să decidă în cunoștință de cauză și în mod liber.

Respect si corectitudine

Firma se angajează să stabilească relații de același nivel de calitate, în ceea ce privește încrederea, transparența, confidențialitatea, cu candidații potențiali sau declarați, pecum si cu structurile de sănătate.

Calitate si profesionalism

Medicis Consult nu acceptă decât misiunile pe care le consideră că se potrivesc cu modul cabinetului de lucru. Pe de altă parte, Cabinetul retine doar candidați cu diplomele, în conformitate cu legislația europeană, având o dorință reală de a se stabili în Franța, și un nivel satisfăcător de franceză.

Confidentialitate

Medicis Consult se supune unui acord de confidențialitate, adevăr și transparență și nu va utiliza informațiile obținute în alte scopuri decât cele care vizează reusita misiunii.

Informatie

Medicis Consult ține informați interlocutorii săi, instituțiile de sănătate, autoritățile locale și candidații de evoluția misiunii. Acesta oferă structurii de sănătate un rezumat, oral sau în scris, al evaluării candidaților reținuți. Se angajează să ofere candidaților care au solicitat la rândul lor evaluarea, o restituire cuprinzătoare și nedivergenta, în oral sau scris. Aceasta ajută candidatul și angajatorul să ajungă la o înțelegere reciprocă a componentelor a deciziei lor.

Remuneratie

Medicis Consult nu primește în nici un caz compensație (sub orice formă ar fi ea) de la candidați, declarați sau potențiali.

Conformitate cu legile si reglementarile

Medicis Consult îsi desfasoară activitatea în respectul drepturilor fundamentale ale persoanei umane. Este, în special, respectuos vis à vis de viața privata și nu practică nici o formă de discriminare etnică, socială, sexuală, politica, religioasa, vârstă, sau handicap .

Concurenta

Medicis Consult respectă regulile de concurență loială în ceea ce privește colegii săi.